1398/8/19 يكشنبه تفاهم نامه احـداث جنگل دست کاشت از پساب فاضلاب تصفیه خانه شهرستان اردستان با همکاری دانشگاه پیام نور و شهرداری شهرستان اردستان در دیداری که دکتر محمد ابراهیم ایرج پور رئیس دانشگاه پیام نور مرکز اردستان به همراه جناب مهندس نادر یزدانبخش شهردار این شهر از طرح تصفیه خانه فاضلاب شهری شهرستان اردستان داشتند بر استفاده از پساب حاصل از تصفیه خانه شهرستان اردستان برای زیر کشت بردن 50 هکتار از ارضی این شهرستان جهت کاشت درختان اکالیپتوس، داغداغان و پالونیا تاکید شد.

در ادامه این دیدار، نشستی با همین موضوع روز یکشنبه 12 آبان ماه با حضور فرماندار و شهردار محترم شهرستان اردستان در دانشگاه پیام نور مرکز اردستان برگزار شد.

در این نشست طرح واره این موضوع توسط دکتر پیمان آقایی عضو محترم هیات علمی دانشگاه پیام نور مرکز اردستان ارائه شد و به بحث های پیرامون زیر کشت بردن 50 هکتار از ارضی این شهرستان جهت کاشت درختان اکالیپتوس، داغداغان و پالونیا از پساب فاضلاب تصفیه خانه شهرستان اردستان پرداخته شد.

مباحثی نظیر جلوگیری از زیان مانند جلوگیری از هدررفت پساب فاضلاب که باعث صرفه جویی در مصرف کود شیمیایی و صرفه جویی در مصرف آب می گردد و مباحثی نظیر سودآوری از قبیل تعدیل آب و هوا، حفظ خاک، تولیدات صنعتی و اکوتوریسم مطرح شد.

درخت اکالیپتوس از جمله درختان استرالیایی با برگهای عقب و بلند است چوب اکالیپتوس در بازار جهانی ارزشمند است و یک ماده خام برای صنعت کاغذ می باشد و همچنین برای تهیه لاک الکل ها و چسب ها استفاده می شود.

درخت داغداغان از جمله درختان زیبا و زینتی است چوب درخت داغداغان ، صنعتی است. در ساختن قنداق تفنگ، عصا و دسته اشیاء فلزی کاربرد دارد و همچنین در منبت کاری مورد استفاده قرار می گیرد.

درخت پالونیا از درختان سریع الرشد بومی کشور چین است که از چوب و تنه آن می توان در صنعت نجاری جهت ساختن مبلمان، تخته لایه، کبریت، کاغذ و کارتن و ادوات موسیقی استفاده نمود.

در پایان این نشست تفاهم نامه زیر کشت بردن 50 هکتار از اراضی شهرستان اردستان از پساب فاضلاب تصفیه خانه این شهرستان جهت پیگیری، طی مراحل اداری و شروع عملیات اجرایی امضا شد.